Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 muodostavat urakkasopimusjuridiikan perustan ja soveltuvat kaikkeen ammattimaiseen rakennuttamiseen eri urakkamuodoissa. Koulutuspäivässä perehdytään käytännön esimerkkien avulla rakennusalan sopimusasioihin, tilaajan ja urakoitsijan velvollisuuksiin ja vastuisiin, lisä- ja muutostöihin sekä sopimuksen purkuun ja hallintaan. Koulutuksen tarkoituksena on varmistaa Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen YSE:n mukainen toiminta sekä opastaa ongelmatilanteiden käsittelyyn kaikkien osapuolten oikeudet huomioiden.
Ensiapukurssi EA1 -koulutus on virallinen sertifioitu koulutus, josta saa Punaisen Ristin ensiapukortin, eli pätevyystodistuksen. Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet kurssin sisällön mukaisissa aiheissa.
SPR Ensiapukurssi EA1-todistus on voimassa 3 vuotta.
Kurssin sisältö:
Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa ensiapukoulutusta. Kurssilla voi myös päivittää voimassaolevan Ensiapukurssi EA 1® - tai EA 2® -todistuksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Päivityksen voi tehdä yhden kerran.
Kurssin sisältö:
Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa ensiapukoulutusta. Kurssilla voi myös päivittää voimassaolevan Ensiapukurssi EA 1® - tai EA 2® -todistuksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Päivityksen voi tehdä yhden kerran.
Kurssin sisältö:
Koulutus syventää säännöstön tietämystä ja koulutuksessa käsitellään viranomaisen erikseen ilmoittamat aiheet. Koulutuksen kesto on 1 pv (8 oppituntia).
Koulutukseen voivat osallistua kaikki 18– 67-vuotiaat koulutusohjelmakohtaisesti määriteltyjen lähtöedellytysten täyttyessä.
Koulutuksessa käsitellään Väyläviraston vaatiman suunnatun koulutuksen asiasisällöt:
Ratatyövastaavan kertauskoulutus uusii myös voimassaolevan Ratatyöturvallisuus (Turva) ja Turvamies (T-MIES) -pätevyyden. T-Mies pätevyys uusiutuu seuraavaksi kalenterivuodeksi.
Väylän edellytysten mukaisesti pätevyys pysyy voimassa, kun haltija:
Lisätietoja löydät Väylän ohjeesta Valtion rataverkon haltijan osaamis- ja pätevyysvaatimukset: https://julkaisut.liikennevirasto.fi/pdf8/lo_2018-39_osaamis_patevyysvaatimukset_web.pdf
Turvamiespätevyyttä edellytetään toimittaessa turvamiehenä tai tieliikenteen ohjaamisessa tasoristeyksessä.
Koulutuksen kesto 1 päivä (8 oppituntia).
Koulutus sisältää teoriatunnit sekä maastokäynnin ja harjoitteet. Koulutuspäivään varustautuminen säänmukaisin turvavarustein (kengät, kypärä, vähintään luokka2 turvaliivi tai takki).
Koulutukseen voivat osallistua kaikki 18– 67-vuotiaat koulutusohjelmakohtaisesti määriteltyjen lähtöedellytysten täyttyessä. Lisäksi rautatieturvallisuuteen vaikuttaviin tehtäviin valtion rataverkolla liittyy terveydentilaa koskevia vaatimuksia.
Koulutuksessa käsitellään seuraavia aihekokonaisuuksia:
Koulutuksen suoritus hyväksytysti tuottaa Väyläviraston Turvamiespätevyyden (T-mies), joka on voimassa viisi vuotta vanhenemisvuoden loppuun asti. Pätevyyden ylläpito tapahtuu osallistumalla koulutukseen uudestaan viiden vuoden välein. Turvamies -koulutus EI uusi Ratatyöturvallisuus (Turva) -pätevyyttä.
Lisätietoja löydät Väyläviraston ohjeesta Valtion rataverkon haltijan osaamis- ja pätevyysvaatimukset: https://julkaisut.liikennevirasto.fi/pdf8/lo_2018-39_osaamis_patevyysvaatimukset_web.pdf
Tieturva 1 on tiellä tehtävien töiden turvallisuuskoulutuksen peruskurssi, joka on kehitetty varmistamaan ja ylläpitämään työntekijän pätevyys kaikissa tietyöolosuhteissa. Työturvallisuuslainsäädännössä liikennealueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi. Yleinen liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä vaaroja niin työntekijöille kuin tienkäyttäjille, minkä takia tiellä tehtävää työtä saa tehdä ja johtaa vain huolelliset ja pätevät työntekijät.
Liikennevirasto edellyttää kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä Tieturva 1 -pätevyyttä. Tieturvakortti on voimassa viisi (5) vuotta kerrallaan. Kurssilla on myös mahdollista suorittaa ammattipätevyys. Tieturva 1 kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa Tieturva 2 -pätevyys, joka on ensisijaisesti suunnattu työnjohtajille, suunnittelijoille ja vastuullisille viranomaisille.
Uutta järjestyksenvalvojakorttia haetaan poliisilta ja edellytyksenä on hyväksytysti suoritettu järjestyksenvalvojan kertauskurssin suorittaminen.
Järjestyksenvalvojan kertauskurssin (8h) koulutusohjelma on sisäministeriön määrittelemän sisällön mukainen. Koulutukseen sisältyy teoriakoulutuksen lisäksi käytännön harjoittelua.
Voit osallistua kertauskoulutukseen milloin tahansa peruskoulutuksen suorittamisen jälkeen. Kertauskoulutustodistus on voimassa 6 kk koulutuksesta eli uutta hyväksyntää tulee hakea puolen vuoden sisällä koulutuksen suorittamisesta.
Jokainen työyhteisön jäsen tarvitsee työyhteisötaitoja, eli esimerkiksi taitoja kuunnella, työskennellä tiimissä sekä kykyä antaa ja käsitellä rakentavaa palautetta. Työyhteisön jäsenet voivat omalta osaltaan vaikuttaa siihen, miten työyhteisössä toimivat, joten omia työyhteisötaitoja on aika-ajoin hyvä pysähtyä miettimään ja harjoittelemaan. Työyhteisötaitojen harjoittamista voidaan tarvita myös esimerkiksi muutostilanteissa tai kun työntekijöiden työmotivaatiossa tai käytöksessä huomataan muutoksia. Työyhteisötaitoja on tärkeä harjoitella, sillä hyvät työyhteisötaidot voivat muun muassa lisätä organisaation tehokkuutta ja innovaatiokykyä, tehostaa ajankäyttöä, parantaa työn laatua, auttaa siirtämään hiljaista tietoa, vähentää esimiehen valvonnan tarvetta, auttaa muutoksissa sekä auttaa uusia työntekijöitä pääsemään tehokkaaseen alkuun työtehtävissään. Lisäksi arvioiden mukaan työhyvinvointiin sijoitettu euro voi tuottaa kuusi euroa takaisin.
Työyhteisötaidot-valmennus sopii kaikille yrityksille alasta riippumatta. Valmennus sopii työyhteisötaitojen ylläpitämiseen, muutostilanteisiin, ja kun henkilökunnan käytöksessä tai työmotivaatiossa huomataan muutoksia.
Työyhteisötaidot-valmennuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi rakentavan palautteen antamista ja vastaanottamista, ristiriitatilanteiden käsittelemistä, puheeksi ottamista sekä yleisiä vuorovaikutustaitoja. Mikäli työyhteisössä on motivaatio- tai käytösongelmia, voidaan valmennuksessa käsitellä omien työskentelytapojen kehittämiskeinoja, empaattisuutta, organisaation pelisääntöjen noudattamista, oman asenteen, sitoutumisen ja motivaation parantamista sekä positiivisen organisaatiokuvan ylläpitämistä.
Yritykset tarvitsevat menestyäkseen selkeästi määritellyn strategian, joka on perusteellinen, uniikki ja informatiivinen. Strategian ydin on, miten yritys erottuu edukseen kilpailijoistaan. Strategian toteuttaminen vaatii taitavaa viestintää, ohjausta ja mittaamista, sillä strategian epäonnistunut toteuttaminen johtuu usein strategian epäselvyydestä, monimutkaisuudesta tai viestinnän huonosta toteutuksesta. Strategian onnistuneen toteutumisen kannalta on tärkeää, että koko organisaatio on sisäistänyt strategian sisällön ja motivoitunut toteuttamaan sitä. Strategian suunnitteluun käytetty aika on hukkaan heitettyä, jos yrityksen työntekijät eivät tiedä tai ymmärrä strategiaa, eivätkä osaa toimia sen mukaan.
Strategia ja liiketoiminta -valmennus sopii esimerkiksi yrityksen johdolle, esimiehille ja viestinnästä vastaaville henkilöille alasta riippumatta. Valmennus sopii yrityksille, jotka tarvitsevat apua uuden strategian luomiseen ja yrityksille, jotka haluavat ohjausta olemassa olevan strategian muokkaukseen ja viestintään.
Strategia ja liiketoiminta -valmennuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennuksessa voidaan esimerkiksi käydä läpi miten strategia saadaan muokattua ymmärrettävään, selkeään ja yksinkertaiseen muotoon, miten strategiasta viestitään henkilökunnalle ja sidosryhmille onnistuneesti ja ymmärrettävästi ja miten henkilökunta saadaan sitoutettua strategiaan. Valmennuksessa voidaan myös käydä läpi, miten strategia pannaan konkreettisesti käytäntöön, mitä toimenpiteitä se organisaation eri osissa vaatii ja miten siitä viestitään. Valmennus antaa valmiudet luoda ja konkretisoida toimivan, ymmärrettävän ja yksinkertaisen strategian. Valmennuksen jälkeen strategia osataan määritellä tarkasti ja perusteellisesti ja siitä osataan kertoa koko henkilökunnalle ja sidosryhmille tasapuolisesti ja ymmärrettävästi.
Esimiestyö on johtamista, ja hyvä johtaminen vaatii esimieheltä läsnäoloa, aikaa, vastuun ottamista, ongelmiin puuttumista sekä kykyä tehdä päätöksiä. Hyvä johtaminen puolestaan luo hyvää työilmapiiriä ja kannustaa työntekijöitä hyviin suorituksiin. Esimies- ja johtamistaitoja on aika-ajoin hyvä päivittää, sillä hyvinvoiva yritys toimii tehokkaasti: arvioiden mukaan työhyvinvointiin sijoitettu euro voi tuottaa kuusi euroa takaisin. Johtajuutta tarvitaan myös muutostilanteissa, jolloin avoimuuden, tiedon sujuvan kulun ja päätösten teon merkitys korostuu.
Johtaminen ja esimiestaidot -valmennus sopii sekä uusille esimiehille, että jo pidempään esimiestyötä tehneille. Koska kurssin sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan, sopii valmennus esimiehille ja johtajille alasta riippumatta.
Johtaminen ja esimiestyö -valmennuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennuksen teemoja voivat olla suorituksen johtaminen, asioiden johtaminen, muutosjohtaminen, ihmisten johtaminen tai johtajana kehittyminen. Valmennus tarjoaa tietoja, vinkkejä ja ajatuksia esimiestyön hyvään hoitamiseen, tuo selkeyttä ja varmuutta omaan työskentelyyn ja kehittää vuorovaikutustaitoja.
Yritysten on yhä vaikeampaa erottua kilpailijoistaan pelkällä tuotteella, joten moni yritys on ottanut toimintansa arvoksi asiakaskokemuksen. Hyvä asiakaskokemus ei kuitenkaan synny sattumalta, vaan se vaatii asian kirjaamista yrityksen strategiaan sekä asiakkaiden tarpeiden ja odotusten todellista tuntemista. Asiakaskokemuksen kehittäminen vaatii lisäksi aikaa ja muutoksia yrityksen jokapäiväisissä toimintatavoissa. Asiakaskokemus ei ole vain johdon tai asiakasrajapinnassa työskentelevien työntekijöiden tehtävä, vaan se tulee olla koko organisaation tiedossa, ja kaikkien työntekijöiden on osattava toimia sen mukaan. Onnistuessaan asiakaskokemus voi luoda todellista kilpailuetua, jota kilpailijat eivät voi kopioida.
Asiakaskokemus ja myynti -valmennus sopii yrityksille, jotka haluavat ottaa asiakaskokemuksen osaksi strategiaansa tai tarvitsevat apua asiakaskokemuksen parantamisessa. Valmennus sopii yrityksen koko henkilökunnalle, mutta erityisesti johdolle ja esimiehille.
Asiakaskokemus ja myynti -valmennuksen sisältö räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Valmennuksessa käydään läpi, miten asiakaskokemus syntyy ja millaisista kontaktipisteistä yrityksen asiakaspolku muodostuu. Lisäksi pohditaan, millaisista asiakkaista yrityksen asiakaskunta muodostuu, millaisia asioita he arvostavat ja millainen on heidän ostoprosessinsa. Valmennuksessa voidaan syventyä yrityksen asiakaspolkuun ja tutkia millaisia mahdollisia kuiluja ja onnistumisen paikkoja polulla on. Valmennuksessa käydään tarvittaessa myös läpi millaisia uusia kontaktipisteitä asiakaspolulle tulisi lisätä tai mitä siltä tulisi mahdollisesti poistaa. Valmennuksen muita teemoja voivat olla asiakkuuksien ja asiakasuskollisuuden kasvattaminen, uusien asiakkaiden hankkiminen, asiakasymmärryksen lisääminen, asiakastarpeen ymmärryksen kasvattaminen sekä asiakaslähtöinen tuote- ja palvelukehitys.
Työsuojelupäällikön jatkokoulutuksessa opit tunnistamaan organisaatioturvallisuuden kokonaisuuden sekä työsuojelun merkityksen organisaation rakenteeseen. Opit myös tunnistamaan turvallisuuskulttuurin merkityksen, turvallisuusjohtamisen sekä organisaatiokäyttäytymisen perusteet ja työhyvinvoinnin merkityksen työyhteisössä.
Uudenmaan Koulutuskeskus Oy järjestää työsuojelupäällikön perus- ja jatkokoulutusta koko Suomen alueella.
Koulutuksen kohderyhmää ovat työsuojelupäälliköt, esimiehet ja työturvallisuusvastaavat.
Työsuojelu osana organisaatioturvallisuutta
Turvallisuuskulttuuri
Organisaatiokäyttäytyminen
Työhyvinvoinnin merkitys
Perehdyttäminen
Ryhmädynamiikka
Työturvallisuuden mittaaminen
Työsuojelupäällikön peruskoulutus antaa perusvalmiudet toimia työsuojelupäällikkönä. Koulutuksessa käsitellään työsuojelun lähtökohtia, sen tarkoitusta ja tavoitteita, sekä työsuojelupäällikön tehtäviä ja työsuojelun yhteistoimintaa.
Uudenmaan Koulutuskeskus Oy järjestää työsuojelupäällikön perus- ja jatkokoulutusta koko Suomen alueella.
Koulutuksen kohderyhmää ovat työsuojelupäälliköt, esimiehet ja työturvallisuusvastaavat.
Työsuojelun perusteet ja tavoitteet
Työsuojelun keskeinen lainsäädäntö
Työsuojelupäällikön rooli ja vastuut
Toiminta vaaratilanteen tai tapaturman sattuessa
Työsuojelun toimintaohjelma
Riskien arviointi
Koulutuksen avulla henkilö saa perustiedot turvallisesta toiminnasta rautatieympäristössä niin, että hän tuntee asiaan liittyvät ohjeet, rautatiealueella liikkumisen ja työskentelyn säännöt ja tuntee rautatieympäristön vaarat. Koulutukseen ei ole lähtötaso- tai pohjakoulutusvaatimuksia.
Kurssimateriaalina toimii Liikenneviraston muodostama koulutusmateriaali, joka jaetaan osallistujille koulutuksen alussa.
Ratatyöturvallisuuskoulutus (Rataturva) vaaditaan henkilöitä, jotka liikkuvat ja työskentelevät valtion rataverkolla rautatiealueella Liikenneviraston tilaamissa radanpidon töissä, kuten radan kunnossapidossa ja rakentamiseen liittyvissä töissä sekä töissä, jotka vaativat Liikenneviraston luvan. Koulutus soveltuu myös tietopaketiksi kaikille rautatiejärjestelmästä kiinnostuneille sekä välittömästi sen läheisyydessä työskenteleville turvallisen työskentelyalueen rajojen tunnistamiseksi.
Rataturvallisuuskurssin hyväksytysti suorittaneet saavat (5) vuotta voimassa olevan rataturvallisuuskortin. Rataturvallisuuskortti toimitetaan noin muutaman viikon kuluessa kurssisuorituksesta.
Koulutuksesta ei saa kuljettajan ammattipätevyyttä, koska koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työnjohdolle.
Tieturva 2 -koulutus on tarkoitettu yleisillä teillä työskenteleville, liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille, kuten työnjohtajille, suunnittelijoille ja vastuullisille viranomaisille. Koulutukseen osallistuvalla on oltava voimassa oleva Tieturva 1 -pätevyys.
Koulutuksessa käydään läpi seikkaperäisesti tietyömaan turvallisuuden suunnittelu, liikennemerkkien pystytysohjeet ja turvallisuussäädökset.
Päivän tavoitteena on auttaa ammattikuljettajaa arvioimaan omanhyvinvointinsa nykytilaa sekä antaa eväitä ja tukea hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen vahvistamiseen, realististien, pienten
elämäntapamuutosten kautta.
Tavoitteena on, että valmennuspäivän aikana jokainen ammattikuljettaja hahmottaa oman hyvinvointinsa ja työssäjaksamisen tilanteen sekä asettaa itselleen konkreettiset hyvinvointiaan ja työssä jaksamistaan tukevat muutostavoitteet.
Valmennuksen kesto on yksi päivä ja (7h) koostuen 45 minuutin mittaisista osioista. Valmennus toteutetaan asianmukaisissa tiloissa. Valmennusmenetelmät ovat toiminnallisia koostuen yksilö- ja ryhmätyöskentelyistä sekä niitä tukevista asiantuntijapuheenvuoroista sekä ammattikuljettajille räätälöidyistä, oppimista tukevasta valmennusmateriaalista.
Trukinkuljettajalla tulee olla työnantajan kirjallinen lupa työvälineen käyttämiseen ja työnantajan on varmistettava työntekijän riittävät kyvyt työvälineen turvalliseen käyttöön. Trukkikurssi on osaltaan luomassa turvallista työympäristöä. Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä.
Kurssi sopii kaikille, jotka tarvitsevat työssään trukin käsittelytaitoja.
Koulutukseen ei sisälly käytännön ajoharjoittelua. Trukkikurssin hyväksytysti suoritettua saat trukkikortin, joka on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutuksen tavoitteena on edistää kuljettajien tie-, liikenne- ja työturvallisuutta tiellä tapahtuvassa työssä.Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintä.
Koulutuksen päätteeksi on mahdollista suorittaa Tieturva 1 -koulutus verkkokoulutuksena. Todistuksen koulutuksen suorittamisesta voi tulostaa itselleen tai tallentaa tietokoneelle.
Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyyden ylläpitäminen vaatii kuljettajalta viiden vuoden aikana 35 tuntia jatkokoulutusta, joka voidaan suorittaa jaksoina. Ainoa pakollinen aihe jatkokoulutuksessa on ennakoivan ja ympäristöystävällisen ajon koulutus (7 tuntia). Muita ammattipätevyyskursseja ovat osa ensiapu-, hätäensiapu– ja työturvallisuuskursseistamme. Ennakoivan ajon kurssin tavoitteena on, että kuljettaja osaa tunnistaa riskejä, ennakoida ja välttää vaaratilanteita sekä kehittää omaa ajamistaan turvallisemmaksi.
Kurssi on tarkoitettu kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksen tarvitseville ammattikuljettajille. Kurssi sopii myös tavalliselle autoilijalle, joka haluaa parantaa omaa ja muiden liikenneturvallisuutta omia taitojaan hiomalla. Ennakoivan ajon kurssi tukee myös uuden autoilijan oppimista ja on oivallinen myös kokeneemmallekin kuskille.
Koulutus pidetään koulutusohjelman “Ennakoiva ajaminen – Pidä pelivaraa” -mukaisesti. Koulutus pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Koulutukseen ei sisälly käytännön ajoharjoittelua.
Kurssilla käydään läpi myös digitaalisen ja analogisen ajopiirturin käyttöön liittyviä määräyksiä ja ohjeita.
Koulutus on tarkoitettu erityisesti kuorma- ja linja-autonkuljettajille.
Uusina asioina kurssilla tulee mm. vammapotilaan tutkiminen ja hoito, sekä taktiikat monipotilastilanteessa. Kurssi koostuu pääasiassa harjoituksista. Kurssille voi osallistua, mikäli osallistujalla on voimassaoleva Ensiapu 16h -pätevyys (entinen EA1 -pätevyys).
Kurssi sopii kaikille Ensiapukurssi EA1:n käyneille, jotka haluavat syventää ja laajentaa tietojaan ja taitojaan. Syventävä ensiapukurssin 16h:n hyväksytysti suorittaneet saavat itselleen ensiapukortin, joka on voimassa kolme (3) vuotta. Ensiapukortin voimassaoloa voi jatkaa edelleen kolmella vuodella käymällä ensiapukurssin 8h ennen kortin vanhenemista.
Kaikki kouluttajamme ovat Suomen Punaisen Ristin kouluttamia ja hyväksymiä ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK) tai hätäensiavunkouluttajia (HEK).
Hätäensiavun kertaus: Hätäilmoitus, tajuttomuus, elvytys ja sokki sekä:
Työturvallisuuslaki edellyttää työpaikan ensiapuvalmiuden ylläpitämistä, johon kuuluvat asianmukaisten tarvikkeiden lisäksi myös ensiapuun perehtyneet henkilöt. Ensiapukurssin hyväksytysti suorittaneet saavat ensiapukortin ja -todistuksen, joka on voimassa kolme (3) vuotta. Osasta kursseista on mahdollista saada ammattipätevyysmerkintä. Kurssi kestää kaksi päivää, yhteensä 16 tuntia. Ensiapukurssi 16h:n jälkeen on mahdollista osallistua Syventävälle ensiapukurssille 16h:lle, joka syventää ja laajentaa peruskurssilla opittuja tietoja ja taitoja
Kurssi sopii alasta riippumatta kaikille yrityksille sekä yksityishenkilöille, jotka haluavat oppia ensiavun perustaitoja ja -tietoja.
Kaikki kouluttajamme ovat Suomen Punaisen Ristin kouluttamia ja hyväksymiä ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK) tai hätäensiavunkouluttajia (HEK).
Hätäensiaputoimenpiteillä pyritään turvaamaan loukkaantuneen hengitys ja verenkierto sekä estämään tilan huononeminen ammattiavun tuloon saakka. Kurssilla voi uusia voimassaolevan EA1-, EA2- tai hätäensiapupätevyyden. Kurssi on saatavana myös neljän (4) tunnin lyhyempänä koulutuksena.
Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia hätäensiaputoimenpiteitä. Jos osallistujalla on ennestään EA1-pätevyys, sen voi uusia kurssilla kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Kurssin käytyä saa kurssitodistuksen, joka on voimassa kolme (3) vuotta. Ensiapukurssilta 8h on myös mahdollista saada ammattipätevyysmerkintä.
Kaikki kouluttajamme ovat Suomen Punaisen Ristin kouluttamia ja hyväksymiä ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK) tai hätäensiavunkouluttajia (HEK).
Työpaikoilla koulutukseen voidaan sisällyttää myös opetusta työyhteisön erityistarpeiden mukaan.
Hätäensiaputoimenpiteillä pyritään turvaamaan loukkaantuneen hengitys ja verenkierto sekä estämään tilan huononeminen ammattiavun tuloon saakka. Kurssilla voi uusia voimassaolevan pätevyyden EA1-, EA2– tai hätäensiapukursseilta.
Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat oppia hätäensiaputoimenpiteitä. Kurssilla voi myös uusia voimassaolevan EA1 -pätevyyden.
Kaikki kouluttajamme ovat Suomen Punaisen Ristin kouluttamia ja hyväksymiä ensiavun ja terveystiedon kouluttajia (ETK) tai hätäensiavunkouluttajia (HEK).
Työpaikoilla koulutukseen voidaan sisällyttää myös opetusta työyhteisön erityistarpeiden mukaan.
Kurssilla käydään läpi jännitetyön tekemiseen liittyvä ohjeistus huomioiden jännitetyöhön liittyvät tarkistukset, turvallisuustoimenpiteet ja ympäristöolosuhteet.
Osallistujia pyydetään ottamaan omat jännitetyösuojavälineet mukaan koulutukseen, jos sellaiset on käytettävissä ( EN 531 -työvaate tai EN 11612)
Jännitetyökoulutus on tarkoitettu henkilöille jotka työssään joutuvat jännitetyöalueelle alle 1000 V:n järjestelmissä, lähemmäs kuin 20 cm paljasta jännitteistä osaa. Osallistujalla tulee olla voimassa oleva SFS6002 mukainen sähkötyöturvallisuuskortti.
Jännitetyökurssin hyväksytysti suorittaneet saavat (5) vuotta voimassa olevan jännitetyökortin. Jännitetyökortti toimitetaan noin muutaman viikon kuluessa kurssisuorituksesta.
Vesityökurssin näyttökokeeseen voi halutessaan osallistua ilman erillistä koulutusta, mutta yleisesti suositellaan asioiden kertaamista vesialan koulutustilaisuuksissa. Mikään ammatillinen tutkinto ei vapauta testauksesta. Vesityökortin näyttötutkintojärjestelmä on vastaava kuin elintarvikkeiden käsittelyssä vaadittava hygieniapassi. Vesityökortin suoritusvelvoite perustuu terveydensuojelulain muutokseen 285/2006, joka tuli voimaan 1.5.2006.
Koulutus on tarkoitettu talousvettä toimittavissa laitoksissa ja uimahalleissa, kylpylöissä ja vastaavissa työskenteleville henkilöille, jotka suorittavat veden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä. Toiminnanharjoittajan (vesihuoltolaitos, uimahalli, kylpylä, jne.) on vastattava siitä, että kohteessa työskentelevällä henkilöllä on riittävät perustiedot veden mikrobiologiasta ja vesikemiasta, veden puhdistustekniikasta, veden käyttötarkkailusta, veden laatuun liittyvästä lainsäädännöstä sekä henkilökohtaisesta hygieniasta. Toiminnanharjoittajan tulee lisäksi pitää kirjaa työntekijöiden laitosteknisestä ja vesihygieenisestä osaamisesta ja esittää pyydettäessä tiedot kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.
Koulutus on käytännönläheistä, koska pelkkä teoreettinen opetustyö ei painota riittävästi vesilaitostyön käytännön asioita. Kurssipäivän lopussa pidetään vesityökortti-koe, joka on käytännössä kirjallinen osaamistesti. Osaamistestin hyväksytysti läpäisseille myönnetään näyttökokeen pitäjän toimesta osaamistodistus, joka on voimassa viisi (5) vuotta. Näyttökokeen pitäjät hyväksytään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) toimesta.
Vesityökortin osaamistesti 45€/ henkilö + alv24%
Kurssin käynyt tuntee sähkötyöturvallisuutta koskevat keskeiset säädökset, sähkötyöturvallisuusstandardin SFS 6002, sähkön vaarat sekä oikeat käyttötoimenpiteet, työskentelytavat ja kunnossapitokäytännöt.
Sähkötyöturvallisuuskurssi SFS 6002 on tarkoitettu kaikille sähköalan töitä tekeville työntekijöille, kuten asentajille, esimiehille, asiantuntijoille ja työnjohdolle. Kurssi sopii myös sähköalaa opiskeleville.
Koulutuksessa saat käyttöösi ”SFS 6002 käytännössä” -kirjan. Koulutukseen sisältyy koe, jonka hyväksytysti suorittaneille annetaan viisi (5) vuotta voimassa oleva sähkötyöturvallisuuskortti.
Tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa, ja vastaavasti muissa Pohjoismaissa myönnetty tulityökortti hyväksytään Suomessa. Tulityökortti on voimassa viisi (5) vuotta.
Tulityöt ovat erityistä vaaraa aiheuttavat työt, joita säätelevät monet lait, säädökset ja määräykset. Tulityötä on esimerkiksi kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Myös kaasupoltinta tai muuta avoliekkiä, kuumapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä käytettäessä tehdään tulitöitä. Tulityökurssilla opit ennaltaehkäisemään tulityöonnettomuuksia. Tulityökurssin jälkeen tunnet keskeisen ohjaavan lainsäädännön ja ohjeistuksen sekä eri osapuolten vastuut. Ymmärrät myös tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkityksen sekä osaat tehdä työn turvallisesti.
Kurssi on tarkoitettu tilapäisellä tulityöpaikalla työskenteleville työntekijöille. Tulityökurssin ja kurssikokeen hyväksytysti suorittaneet saavat viisi (5) vuotta voimassa olevan tulityökortin. Tulityökortti toimitetaan noin muutaman viikon kuluessa hyväksytystä kurssisuorituksesta. Kortin saatuasi voit myös ladata tulityökortin puhelimeesi SPEKin ja TTK:n yhteisestä Korttitieto-palvelusta. Palvelusta voi myös ladata työturvallisuuskortin mobiiliversion, jos omaa fyysisen kortin.
Tulityökurssin ja kurssikokeen hyväksytysti suorittaneet saavat viisi (5) vuotta voimassa olevan tulityökortin. Tulityökortti toimitetaan noin muutaman viikon kuluessa hyväksytystä kurssisuorituksesta. Kortin saatuasi voit myös ladata tulityökortin puhelimeesi SPEKin ja TTK:n yhteisestä Korttitieto-palvelusta. Palvelusta voi myös ladata työturvallisuuskortin mobiiliversion, jos omaa fyysisen kortin.
Koulutus sisältää yhden teoriatunnin ja alkusammutusharjoituksen, kesto yhteensä kaksi tuntia.
Alkusammutus on palonalun sammuttamista käsillä olevin välinein. Alkusammutukseen liittyvät oleellisesti palamisen perusedellytykset, alkusammutusvälineet ja -menetelmät.
AS 1 -koulutus toteutetaan valtakunnallisen koulutusmallin mukaisesti.
Alkusammutuskurssi sopii laaja-alaisesti paloturvallisuuden peruskoulutukseksi muun muassa oppilaitoksille, toimistotyöntekijöille, taloyhtiöille, kaupan alan työntekijöille ja kenelle tahansa sammutustaidoista kiinnostuneelle.
Alkusammutuskurssin suorittaneet saavat (5) vuotta voimassa olevan alkusammutuskortin. Alkusammutuskortti toimitetaan noin muutaman viikon kuluessa kurssisuorituksesta.
Turvallisuuden hallinta yhteisellä työpaikalla edellyttää tilaajayrityksen ja toimittajayritysten välistä toimivaa yhteistyötä. Noin työpäivän pituisen (8h) työturvallisuuskorttikoulutuksen hyväksytysti suoritettuasi saat työturvallisuuskortin, joka on voimassa viisi (5) vuotta.
Työturvallisuuskorttikoulutus on tarkoitettu erityisesti teollisuudessa toimiville yrityksille ja aloille, joilla työturvallisuuden merkitys korostuu. Koulutus soveltuu kuitenkin erinomaisesti myös rakennusalalle, julkiselle sektorille, telakoille ja muille vastaaville aloille. Myös toimistossa tai muussa vähemmän riskialttiissa ympäristössä työskentelevät hyötyvät työturvallisuuskurssin käymisestä. Vaarojen ja turvallisuusriskien tunnistamisesta, työn kuormitustekijöiden ymmärtämisestä, työsuojelusta sekä muusta kurssisisällöstä voi ammentaa tietoja myös toimistoympäristön työturvallisuuteen.
Työturvallisuuskorttikäytännön ja kurssien tavoitteena on:
Kauttamme voit suorittaa asbestipurkukoulutuksen, joka on tarkoitettu asbestitöitä tekeville rakennusmiehille työturvallisuuslain ja valtioneuvoston päätöksen asbestityön purusta edellyttämällä tavalla. Tutkinnon suorittanut tuntee erilaiset asbestilaadut ja eri aikoina käytetyimmät asbestimateriaalit sekä asbestikartoituksen menetelmänä.
Koulutuksen suorittanut hallitsee asbestin purku- ja kapselointimenetelmät suojauksineen ja osaa käyttää tarvittavia alipaine- ja imurilaitteistoja sekä työssä tarvittavia muita välineitä. Koulutuksen suorittanut osaa käyttää myös henkilökohtaisia suojavälineitä ja muita laitteita sekä tehdä niihin tarvittavat työmaahuollot. Lisäksi opiskelija osaa asbestijätteen käsittelyn, loppusijoituksen ja kohteen loppusiivouksen.
Kurssi on tarkoitettu asbestitöitä tekeville rakennusmiehille.
Jos sinulla on vähintään kolmen vuoden kokemus rakennusalalta, niin tämä koulutus antaa mahdollisuudet saada samalla talonrakennusalan ammattitutkinnon asbestityöt -osatutkinnon.
Ammattitutkinnon osaan 46 § Asbestityöt valmistava koulutus sisältää: