Vesityökorttikoulutus

Ilmoittaudu tästä →

Alv 0 %

Lähikoulutus

Vesityökortilla tarkoitetaan vesilaitoshenkilöstön hygieniahallinnan osaamistestauksen näyttökoetodistusta.

Vesityökurssin näyttökokeeseen voi halutessaan osallistua ilman erillistä koulutusta, mutta yleisesti suositellaan asioiden kertaamista vesialan koulutustilaisuuksissa. Mikään ammatillinen tutkinto ei vapauta testauksesta. Vesityökortin näyttötutkintojärjestelmä on vastaava kuin elintarvikkeiden käsittelyssä vaadittava hygieniapassi. Vesityökortin suoritusvelvoite perustuu terveydensuojelulain muutokseen 285/2006, joka tuli voimaan 1.5.2006.

Koulutus on tarkoitettu talousvettä toimittavissa laitoksissa ja uimahalleissa, kylpylöissä ja vastaavissa työskenteleville henkilöille, jotka suorittavat veden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä. Toiminnanharjoittajan (vesihuoltolaitos, uimahalli, kylpylä, jne.) on vastattava siitä, että kohteessa työskentelevällä henkilöllä on riittävät perustiedot veden mikrobiologiasta ja vesikemiasta, veden puhdistustekniikasta, veden käyttötarkkailusta, veden laatuun liittyvästä lainsäädännöstä sekä henkilökohtaisesta hygieniasta. Toiminnanharjoittajan tulee lisäksi pitää kirjaa työntekijöiden laitosteknisestä ja vesihygieenisestä osaamisesta ja esittää pyydettäessä tiedot kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Koulutus on käytännönläheistä, koska pelkkä teoreettinen opetustyö ei painota riittävästi vesilaitostyön käytännön asioita. Kurssipäivän lopussa pidetään vesityökortti-koe, joka on käytännössä kirjallinen osaamistesti. Osaamistestin hyväksytysti läpäisseille myönnetään näyttökokeen pitäjän toimesta osaamistodistus, joka on voimassa viisi (5) vuotta. Näyttökokeen pitäjät hyväksytään Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) toimesta.

Vesityökorttikoulutus järjestetään seuraavilla alueilla

Pääkaupunkiseutu
No items found.
henkilöä
Kiitos! Olemme vastaanottaneet tarjouspyyntösi ja olemme sinuun yhteydessä pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Haluatko, että olemme sinuun yhteydessä? Voimme soittaa tai lähettää sähköpostia, jos jätät yhteystietosi alle.

Kiitos! Olemme vastaanottaneet yhteydenottopyyntösi ja olemme sinuun yhteydessä pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ilmoittaudu kurssille

Vesityökorttikoulutus

Ilmoittaudu tästä →

HUOM! Kurssi-ilmoittautuminen avautuu uuteen ikkunaan. Kurssin paikkakunta valitaan seuraavassa vaiheessa.

Seuraava kurssi

No items found.